Blogs

Liefde of angst …

 

Een prachtige uitzending over angst gezien. Fijn om te kijken en ook fijn om onderstaande tekst steeds weer te lezen. Zo lukt het misschien om van angst naar liefde te komen. Mag je angst er zijn? Kan je er ook om lachen? Leef je ermee of ernaar? Spannend om je angst(en) onder ogen te zien en het vervolgens weer te vergeten. Een boeiend proces! Is het gek dat het me blij maakt om over deze dingen na te denken? Het gaat natuurlijk niet alleen over angst, het gaat ook over kwaadheid, over irritatie … noem maar op. Vervang het woord angst in de tekst hieronder voor elke andere emotie.

Omarm de eenzaamheid. Omarm de angst. Omarm het bange hart. Het gaat erom een heel persoon te worden. Iemand die op vriendelijkheid en goedheid vertrouwt. Echt en waarachtig en vooral waardig blijft. Meedoen en loslaten. In de angst duiken en er weer los van komen.

(uit “Glimlach naar angst” van Chogyam Trunga  (http://www.bosrtv.nl/uitzending.aspx?lIntYear=2015&lIntType=0&lIntEntityId=1875  )

Kortom, bang zijn en het ook weer los laten en koffie gaan zetten. Boos zijn en het ook weer loslaten. Zo zaten mijn zoon en ik laatst te ontbijten. Ik geïrriteerd dat hij weer niet wakker te krijgen was, hij geïrriteerd door mijn irritatie. Allebei deden we hevig ons best om het toch gezellig te hebben maar de drempel van het ego was wel heel hoog.

Toen hij de deur uitstapte begonnen we elkaar gelijk te appen. ‘Sorry’ kwam over en weer. Tja, boos zijn en het ook weer los laten. Hoe simpel wil je het hebben en hoe lastig kan het zijn? Oefenen maar!

Reacties op deze pagina zijn gesloten.