Blogs

Zorgeloos

Ik maak me wat zorgen om het feit dat ik me geen zorgen maak. Naïef? Zeker! Tot nu toe voelt het voor mij als een extended paasweekend.
Dé prestatie van de dag is als ik uit pyjama en in make up kom. (gelukt vandaag, foto als bewijs)
Vanuit m’n roze bubbel zie ik de haasjes in het weiland springen, hoor ik vogels fluiten en ben ik met een spannend nieuw breiwerk bezig. Ontbijt in alle rust met Mark en drink koffie op het stoepje.
Of er ook zorgen zijn? Natuurlijk!
M’n dochter is hoogzwanger, onze zaak die stilstaat, m’n ouders die vast zitten in Spanje…
En dat is persoonlijk leed dat vooralsnog alleen maar in m’n hoofd zit. Dus uít het NU.

Via een nieuwsbrief, van één van mijn grootste leraren, onderstaande tekst.
Dit verwoord precies wat we oefenen in shavasana… ga naar die plek waar het altijd rustig is, waar het onveranderlijk is …
Naast het fysieke aspect van de yoga is dít waar je op getraind bent. Naast je zonnegroeten en je buigzaamheid je vermogen om mee te bewegen je te verbinden met je stilte.
We cheffen dit!

Nieuwsbrief van els thissen
Om te overwegen …
… Er valt niets te vrezen (ECIW les 48) …

en ‘Gezondheid is innerlijke vrede en genezen is angst laten varen’ (principe 2 van AH). Je kent ze wel, dit soort woorden. En nu is er deze Corona-situatie waarin we ze kunnen verinnerlijken, als dat nog niet is gebeurd.

Weet dat je volkomen veilig bent, er kan niets gebeuren. En zelfs als het ergste gebeurt, kan er niets gebeuren. Je bent volkomen veilig, er is niets om bang voor te zijn. Dat is een essentiële waarheid over jou.
Kun je die meenemen in je hart. Vraag daar, in je hart, je eigen stille wereld, of dat zou kunnen kloppen?

Dat betekent niet dat wat er gaande is onaangedaan aan ons voorbij trekt. Misschien raak jij, of mensen in je omgeving, op momenten in paniek, lig je ’s nachts wakker en maak je je zorgen om gezin, familie, gezondheid en inkomen. De veranderingen volgen elkaar in groot tempo op. Plannen tellen niet meer. We hebben te maken met ziekte, dood, en leven. Het zal dichtbij zijn, en verder weg. We zullen lachen en huilen en alle andere dingen voelen en doen die in een mensenleven voorbij komen. De toekomst ligt meer dan ooit in het nu.

En telkens, wat de emotie ook is, kun je jezelf afvragen: Hoe is het nu met mij, los van wat er gaande is? En het kan zijn dat je in het antwoord iets ontdekt dat moed en energie geeft, en de rust om te weten wat er nu aan de orde is. Maar wat blijft, hoe het ook gaat, je bent volkomen veilig.

We wensen je vooral een rustige, stille tijd en alle wijsheid en moed om om te gaan met wat er op je pad verschijnt. We zijn altijd samen in het hart.

Vrede en alle goeds ….
Els Thissen

Reacties op deze pagina zijn gesloten.