Referenties

Voel me elke keer super fijn.

Leneke is zeer kundig, met kleine dingen helpt ze je een heel eind op weg! Voel me elke keer super fijn als ik bij haar vandaan kom.

Wim van Dam

Ik vind de ‘down-to-earth’ benadering erg prettig.

Yoga is voor mij elke keer weer een beetje thuiskomen bij mezelf. Regelmatig naar de yoga-les gaan heeft me geleerd bewuster te zijn van hoe het lichamelijk en mentaal met mezelf gaat en waar ik op moet letten om in balans te komen of te blijven. Het geeft me een stuk rust en energie. Daarnaast is het fijn te merken dat een aantal oefeningen helpt om wat soepeler te worden als spieren ergens vast zitten.

Ik vind de ‘down-to-earth’ benadering van Leneke erg prettig. Het maakt dat het niet zweverig of onbegrijpelijk is. Bovendien is de sfeer in de les erg prettig. Het gaat er niet om dat ik een houding perfect uitvoer, maar dat ik hem zo goed mogelijk uitvoer naar hoe ik het op dat moment kan. Het is erg prettig te merken dat ik ook buiten de yoga-lessen regelmatig profijt heb van de oefeningen die we tijdens de les doen.

Marian Diepeveen.

De alledaagse drukte van me af schudden en ontspannen

Yoga is voor mij een manier om de drukte even achter me te laten en te genieten van de stilte. Als ik op zaterdagochtend de yogazaal bij Leneke in ga, is die stilte er en kan ik de gedachten en ‘to-do’-lijstjes (meestal) opzij zetten. Een uur lang focussen op mijzelf, de alledaagse drukte van me af schudden en ontspannen. Wat heerlijk! Na het uur kan ik er weer helemaal tegen.

Danielle van Ekris

Als Christen vond ik het moeilijk om aan Mindful Yoga te doen

De lichaamsoefeningen in combinatie met de ademhalingen geeft mij kracht, ontspanning en flexibiliteit voor zowel mijn lichaam als geest. Door deze oefeningen krijg ik een betere stabiliteit en meer souplesse wat mijn prestaties met sporten vergroot.

Als Christen vond ik het moeilijk om aan Mindful Yoga te doen. Maar door mijn ervaringen met psychologie, Radboudziekenhuis en Sportschool van de Velde kijk ik hier positief tegenaan. Bij mindfulness wordt alles wat met religie te maken heeft weggelaten. Het is gericht op lichaamsoefeningen, ademhaling en aandacht. Yoga is genieten en zo op een ontspannen manier je sport prestaties te verbeteren.

Gerard van Barneveld

Heilzaam voor mijn hoofdpijn

Heerlijk om twee uur per week, in mijn drukke bestaan tot rust te komen tijdens de yogalessen. Door te leren hoe te ademen, de rust, en het rekken en strekken voel je heel prettig en een stuk ontspannender. Ook is het heel heilzaam voor mijn hoofdpijn en ik slaap echt een stuk beter. Soms als je lekker lui op de bank zit heb je wel eens geen zin, maar achteraf ben ik altijd zo blij dat ik geweest ben. Ik voel me dan een stuk relaxter!

Sacha Geluk

Ieder bepaalt haar eigen grens

Toen ik in september bij Leneke met Yoga begon had ik duidelijk één doel: Zo snel mogelijk leren hoe ik mijn volle hoofd zelf kan legen en dus meer ontspannen zijn.
Ik was te gretig. Ik deed de oefeningen omdat ze goed waren, maar het gevoel was er nog niet.
Dat gevoel is langzaam gegroeid. Leneke maakte me bewust dat ik meer in het nu kan denken. Dat er dingen op je pad komen die niet leuk zijn en dat vechten daartegen het nog erger maakt.
Leren loslaten, leren accepteren hoe het nu is en vooral milder zijn naar jezelf.
Na één jaar yoga kan ik zeggen dat de oefeningen heerlijk zijn en me helpen om de piek van mijn spanning weg te halen. Ik selecteren de oefeningen die mij extra helpen, om thuis te doen.
De yoga lessen van Leneke zijn heerlijk en worden gegeven in een prettige en veilige setting.
Iedereen bepaalt haar eigen grens. Dat mag namelijk.
Je mag jezelf zijn.

Monique van Leeuwen

Write a Comment