Referenties

Probeer het zelf eens, weet zeker dat ik gelijk krijg! :) 

Thuiskomen. Zo voelde het, toen ik een aantal jaar geleden begon met Yoga bij Leneke en Sportschool van der Velde binnen stapte.

Van meerdere yoga docenten les mogen krijgen, maar denk dat ik mijn plekje hier wel gevonden heb. 

Niet zweverig, lekker jezelf zijn en niets forceren; want… vermijd rode pijn!

 

Door het vele zitten tijdens mijn grafische werk en stress (ben best een stresskip) kan ik moeilijk tot rust komen en heb ik veel kleine pijntjes. 

Door de oefeningen in de lessen, de verhalen van Leneke en het focussen op mijn ademhaling (die regelmatig hoog zit) kom ik tot rust en 

weet ik hoe om te gaan met sommige rottige pijn. Mijn favoriet is de Yin Yoga les.

 

Probeer het zelf eens, weet zeker dat ik gelijk krijg! :)

 

Lindsey Vermeulen

Dat het nu lichamelijk, maar vooral in mijn ‘mind’ weer goed met me gaat, is mede aan hen te danken

Sinds een aantal jaren beoefen ik de yoga bij Van der Velde. Ik ben op Yoga gegaan na een moeilijke periode in mijn leven. Toen mijn leven weer in rustiger vaarwater kwam, merkte ik dat ik me er niet aan kon over geven. Ik keek steeds over mijn schouder wat me nu weer te wachten stond en was het vertrouwen in de mensen, het leven en mezelf helemaal kwijt.

Door de lessen van Mar en Leneke ging het steeds beter met mezelf en kreeg ik het vertrouwen weer terug. Ik ben ze dan ook zeer dankbaar hiervoor. Daarom heeft yoga ook een belangrijke plaats in mijn leven ingenomen. Ik was altijd van de actieve power sporten, maar deze manier van bewegen bevalt me erg goed. Het houdt mij op mijn 61ste lekker soepel.
Toen ik begin januari na mijn schouderbreuk  (november 2019) weer naar de lessen ging en eigenlijk niets kon, merkte ik dat en Mar en Leneke de lessen wel eens speciaal op de schouders richtte. Heel bijzonder vond ik dat, want ik was niet de enige in de lessen.

Dat het nu lichamelijk, maar vooral in mijn ‘mind’ weer goed met me gaat, is mede aan hen te danken.
Karin Nijenhuis

Alsof ik telkens persoonlijk word aangesproken tijdens haar lessen

Voel me erg op m’n gemak bij Leneke, of het nu Yin, Vinyasa of Mindful is. Keer op keer raakt ze de juiste snaar met haar aanpak en warme- maar toch heldere stem. Ondertussen volg ik haar lessen een aantal jaren. Leer iedere keer mezelf zo comfortabel mogelijk te ontspannen. Zonder dat het zweverig is, want dat is niet zo, zeker nu we nog in de ban zijn van Corona. Wel zoom, geen zoom dan weer yoga in de buitenlucht. Zelfs door die veranderingen, aanpassingen blijven haar lessen heel bijzonder!

Sinds anderhalf jaar weet ik dat ik de ziekte van Parkinson heb. Geen leuke diagnose, maar voor mij een eyeopener voor alle vage klachten die ik had. Veel bewegen is belangrijk. Yoga helpt mij enorm soepel en sterk te blijven. Ik raad het één ieder aan!!

Esther Bussink

Ik vind de ‘down-to-earth’ benadering erg prettig.

Yoga is voor mij elke keer weer een beetje thuiskomen bij mezelf. Regelmatig naar de yoga-les gaan heeft me geleerd bewuster te zijn van hoe het lichamelijk en mentaal met mezelf gaat en waar ik op moet letten om in balans te komen of te blijven. Het geeft me een stuk rust en energie. Daarnaast is het fijn te merken dat een aantal oefeningen helpt om wat soepeler te worden als spieren ergens vast zitten.

Ik vind de ‘down-to-earth’ benadering van Leneke erg prettig. Het maakt dat het niet zweverig of onbegrijpelijk is. Bovendien is de sfeer in de les erg prettig. Het gaat er niet om dat ik een houding perfect uitvoer, maar dat ik hem zo goed mogelijk uitvoer naar hoe ik het op dat moment kan. Het is erg prettig te merken dat ik ook buiten de yoga-lessen regelmatig profijt heb van de oefeningen die we tijdens de les doen.

Marian Diepeveen.

De alledaagse drukte van me af schudden en ontspannen

Yoga is voor mij een manier om de drukte even achter me te laten en te genieten van de stilte. Als ik op zaterdagochtend de yogazaal bij Leneke in ga, is die stilte er en kan ik de gedachten en ‘to-do’-lijstjes (meestal) opzij zetten. Een uur lang focussen op mijzelf, de alledaagse drukte van me af schudden en ontspannen. Wat heerlijk! Na het uur kan ik er weer helemaal tegen.

Danielle van Ekris

Heilzaam voor mijn hoofdpijn

Heerlijk om twee uur per week, in mijn drukke bestaan tot rust te komen tijdens de yogalessen. Door te leren hoe te ademen, de rust, en het rekken en strekken voel je heel prettig en een stuk ontspannender. Ook is het heel heilzaam voor mijn hoofdpijn en ik slaap echt een stuk beter. Soms als je lekker lui op de bank zit heb je wel eens geen zin, maar achteraf ben ik altijd zo blij dat ik geweest ben. Ik voel me dan een stuk relaxter!

Sacha Geluk

Ieder bepaalt haar eigen grens

Toen ik in september bij Leneke met Yoga begon had ik duidelijk één doel: Zo snel mogelijk leren hoe ik mijn volle hoofd zelf kan legen en dus meer ontspannen zijn.
Ik was te gretig. Ik deed de oefeningen omdat ze goed waren, maar het gevoel was er nog niet.
Dat gevoel is langzaam gegroeid. Leneke maakte me bewust dat ik meer in het nu kan denken. Dat er dingen op je pad komen die niet leuk zijn en dat vechten daartegen het nog erger maakt.
Leren loslaten, leren accepteren hoe het nu is en vooral milder zijn naar jezelf.
Na één jaar yoga kan ik zeggen dat de oefeningen heerlijk zijn en me helpen om de piek van mijn spanning weg te halen. Ik selecteren de oefeningen die mij extra helpen, om thuis te doen.
De yoga lessen van Leneke zijn heerlijk en worden gegeven in een prettige en veilige setting.
Iedereen bepaalt haar eigen grens. Dat mag namelijk.
Je mag jezelf zijn.

Monique van Leeuwen

Schrijf een reactie.